Milion i po dolara za haljinu iz Čarobnjaka iz Oza

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2015, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milion i po dolara za haljinu iz "Čarobnjaka iz Oza"

Haljina koju je nosila Džudi Garland u filmu "Čarobnjak iz Oza" u ulozi devojčice Doroti, prodata je za 1.560.000 dolara na aukciji u Njujorku.

Ovaj odevni predmet bio je jedan od najvrednijih komada od skoro 400 holivudskih predmeta ponuđenih na aukciji čija je ukupna vrednost iznosila više od 4 miliona dolara.

Haljina "Doroti" je otišla u ruke kupca koji je licitirao putem telefona, probivši prvobitno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << procenjenu vrednost ovog komada odeće.

Direktorka aukcijske kuće "Bonhams" Ketrin Viliamson, rekla je da je haljina jedan od dva još uvek postojeća kostima. Drugi najskuplji komad na aukciji bilo je odelo koje je nosila Merilin Monro u filmu "Muškarci vole plavuše", a cena je dostigla 425.000 dolara.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.