Meta testira AI alate za reklame

Izvor: Piplmetar.rs, 13.Maj.2023, 04:30

Meta testira AI alate za reklame

Meta je najavila da kreće da testira alate za reklamiranje zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji koji će kreirati sadržaj poput pozadine slika i varijacije pisanog teksta, prenosi Reuters sa konferencije za novinare u Njujorku.
Rukovodioci kompanije su na konferenciji odbili da preciziraju koliko će oglašivača biti pozvano, sugerišući samo da će to biti mala grupa.
Kako su rekli, Meta je od ranije planirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da u julu dozvoli pristup većem broju oglašivača i integriše neke od funkcija u reklame opšte namene kasnije tokom godine.
Ova najava znači da će Meta krenuti u uvođenje proizvoda koji koriste veštačku inteligenciju koja prvo mora da obradi ogromno skladište podataka kako bi generisala novi sadržaj poput umetnosti, proze i softverskog koda.
Najava kompanije Meta stiže samo dan nakon što je njen glavni rival za reklame – Google saopštio da počinje da nudi integraciju veštačke inteligencije u svoje proizvode za pretragu, elektronsku poštu i fotografije.

Shutterstock
Od prethodne jeseni, svedoci smo prave svetske pomame za veštačkom inteligencijom i njenim implementiranjem u najrazličitije proizvode, otkako je startap kompanija OpenAI lansirala svoj četbot ChatGPT. Sve više kompanija sada ulaže u alate i proizvode zasnovane na veštačkoj inteligenciji, ne samo zbog njene popularnosti, već očito i zbog opstanka na tržištu.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.