Međunarodni dan sreće

Izvor: DobreVesti.rs, 20.Mar.2013, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni dan sreće

NjUJORK - Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) rezolucijom 66/281 od 20. jula 2012. godine, proglasila je 20. mart Međunarodnim danom sreće, u nameri da nas podseti da je potraga za srećom glavni cilj čovečanstva.

 
Inicijativa je potekla od Butana, zemlje koja još od ranih sedamdesetih daje primat nacionalnoj sreći u odnosu na nacionalni dohodak i postavlja na prvo mesto ciljeve koje treba da dostigne bruto nacionalna sreća.
Ujedinjene nacije su pozvale države članice, međunarodne i regionalne organizacije, kao i grupe građena, uključujući nevladine organizacije i pojedince da Međunarodni dan sreće obeleže na odgovarajući način, pre svega preko obrazovnih ustanova i podizanja svesti...
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srećan vam prvi Međunarodni dan sreće

Izvor: Blic, 20.Mar.2013

Ne smejte se, stvar je ozbiljna. Danas je prvi Međunarodni dan sreće koji su proglasile Ujedinjene Nacije kako bi istakle da bruto nacionalni dohodak (BND) nije pokazatelj napretka i da nam trebaju bolji parametri dobrostanja jednog društva uključujući i – sreću stanovnika...Ekonomista i nobelovac...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.