Masku ruše snove: Bela kuća blokira projekat veka

Izvor: B92, 16.Nov.2017, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masku ruše snove: Bela kuća blokira projekat veka

Ilon Mask ipak nije dobio dozvolu za gradnju svog mega- brzog tunela između Njujorka i Vašingtona.

Krajem jula, Mask je na svom Tviter nalogu napisao da je dobio “usmenu dozvolu vlade” za gradnju tog ambicioznog projekta. Međutim, savetnik Bele kuće u je u jednom intervjuu otkrio da se verovatno radi o nesporazumu kao i da Mask nije dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nikakvo usmeno zeleno svetlo.

Niko još iz Maskove kompanije "The Boring Company" nije želeo da komentariše ovaj članak, ali mediji su uvereni da je dogovor oko gradnje Hyperloopa bio veliki nesporazum.

Zvanična dozvoola za gradnju infrastrukture za Hyperloop bi trebalo da prođe kroz više nivoa vlasti. Ukratko, jedno usmeno zeleno svetlo sigurno nije dovoljno za gradnju jednog takvog sistema za masovni javni prevoz.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milijarderu ruše snove: Bela kuća blokira projekat veka

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2017

Ilon Mask ipak nije dobio dozvolu za gradnju svog mega-brzog tunela između Njujorka i Vašingtona...Krajem jula, Mask je na svom Tviter nalogu napisao da je dobio "usmenu dozvolu vlade" za gradnju tog ambicioznog projekta. Međutim, savetnik Bele kuće je u jednom intervjuu otkrio da se verovatno radi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.