Majami i Njujork bez plej-of greške, kanonada Golden Stejta za šok u Denveru

Izvor: Blic, 24.Apr.2013, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majami i Njujork bez plej-of greške, kanonada Golden Stejta za šok u Denveru

Za prvo pravo iznenađenje u ovogodišnjem izdanju NBA plej-ofa pobrinuli su se košarkaši Golden Stejta čijih je 117:131 ozvaničilo prvi poraz Denvera pred svojim navijačima posle tri meseca. Za razliku od te serije prve runde nadmetanja, u kojoj je rezultat sada 1-1, sa po 2-0 poveli su Majami, pobedom nad Milvokijem od 98:86, i Njujork, koji je bio bolji od Bostona sa 87:71.

Denver je čak 24 puta u nizu trijumfovao u svojoj dvorani, a kako su gostujući "ratnici" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog povrede izgubili Ol-star igrača Dejvida Lija, dok se domaćinu vratio najbolji skakač Kenet Farid, činilo se da će Nagetsi nastavili seriju pobeda. U "Pepsi centru" se, međutim, dešavalo sve što je suprotno očekivanjima.

Bez svog Ol-star igrača, Golden Stejt je uz sjajnih 64,6% realizacije šuta iz igre potpuno utišao halu, ubacivši Denveru čak 131 poen. Prednjačio je Stiven Kari sa 30 poena i 13 asistencija, Džeret Džek je postigao 26, Herison Barns 24, a Klej Tompson 21. U najkraćem, Nagetsi nisu znali šta ih je snašlo. Na kraju, snašlo ih je da su izgubili prednost domaćeg terena.

"Nikada mi se, u celoj mojoj karijeri, nije desilo da vodim ekipu protiv nekog ko vam ubaci po 35 poena u čak tri četvrtine", rekao je o ekipi Marka Džeksona Džordž Karl, strateg Denvera čiji su najefikasniji igrači bili Taj Loson i Kori Bruer sa po 19 poena.

Kada je o šampionu reč, posle lekcije u prvom duelu sa Baksima Majami je ovoga puta omogućio da nada gostiju živi do početka četvrte četvrtine. Tada je na teren izašao Lebron Džejms uz četvoricu rezervista, napravljena je serija od 12 uzastopnih poena, pa je Milvokiju ostalo da se pomiri sa sudbinom nakon što se za samo dva minuta i 12 sekundi poslednje deonice rezultat promenio sa 68:65 na nedostižnih 80:65.

Dvejn Vejd je bio najefikasniji u domaćoj ekipi sa 21 poenom, Džejms je dao dva manje, a u Milvokiju su bolji od ostalih bili Turčin Ersan Iljasova sa 21 poenom, Majk Danlivi sa 16 i Leri Sanders sa 14. Zvezde Baksa Brendon Dženings i Monta Elis, koji su zajedno dali 48 poena u prvoj utakmici plej-ofa, ovoga puta su, ukupno, postigli 15.

Nisu se gosti lepo proveli ni u Njujorku, gde su Niksi još jednom obradovali svoje pristalice lako izvojevanim trijumfom nad Bostonom, sada sa 16 poena razlike.

Serija 27:4 koja je počela krajem prvog poluvremena a okončala se početkom drugog, omogućila je Niksima da dođu do 2-0, odnosno do pola puta od plasmana u polufinale Istočne konferencije. Uz raspoloženog Karmela Entonija (34 poena) i zvanično najboljeg "šestog igrača" NBA lige, Džej-Ar Smita (19), Njujorčani su uspeli da po prvi put posle 2000. pobede u prva dva plej-of meča. Te godine su poslednji put i prebrodili uvodnu rundu.

Kod "kelta", koji će u petak prvi put posle tragedije na Bostonskom maratonu igrati pred svojim navijačima, ovoga puta najefikasniji su bili Pol Pirs sa 18 poena i Kevin Garnet sa 12 poena i 11 skokova, kog su od samog početka mučili rano sakupljeni faulovi, pa je mnogo više vremena proveo na klupi nego što je planirao.

Rezultati:

Majami - Milvoki 98:86 (2-0 u seriji)

Njujork - Boston 87:71 (2-0 u seriji)

Denver - Golden Stejt 117:131 (1-1 u seriji)

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: "Ratnici" pogađali celo veče

Izvor: Mondo, 24.Apr.2013

Golden Stejt slavio u Denveru, ubacivši 65 odsto šuteva iz igre. Majami i Njujork ponovo sigurni kod kuće...Još jedan tim, posle Čikago Bulsa, uspeo je da iz prva dva meča u gostima izvuče nerešen ishod (1:1) i tako preotme prednost domaćeg terena...Golden Stejt Voriorsi odigrali su impresivnu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.