Maestralni BookTok hit „Deveta kuća“ Li Bardugo u prodaji

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 10:48

Maestralni BookTok hit „Deveta kuća“ Li Bardugo u prodaji

Očaravajuća priča o moći, privilegijama i mračnoj magiji

Nadahnuta mitovima, bajkama i folklorom, autorka Li Bardugo, jedna od najprodavanijih autorki s liste Njujork tajmsa, ispisala je novu neobičnu, originalnu i iznad svega zadivljujuću misteriju. Deveta kuća odvodi nas na Univerzitet Jejl, poznat po istaknutim bivšim studentima, plodno tlo za veštu izgradnju autorkinog sveta i dovoljno veliku pozornicu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na kojoj će se njena ambiciozna misteriozna zavera verodostojno odigrati.

Ispod Jejla teče duboka, mračna reka ambicija. Na Jejlu, duhovi su svuda – posebno oko tajnih društava u kojima bogati i moćni izvode okultne rituale da bi postali još bogatiji i moćniji. Aleks ima više razloga od većine da se oseća kao varalica, ali svako ko je proveo vreme u tajnom društvu će prepoznati njenu sumnju u sebe.

Galaksija Aleks Stern je najneobičnija brucoškinja na Jejlu. Odrasla u predgrađu Los Anđelesa, u domu mame hipika, Aleks je rano napustila školu i ušla u svet mutnih dilera, poslova bez perspektive i mnogo, mnogo toga još goreg.

U dvadesetoj godini života, jedina je preživela nerešeno višestruko ubistvo. Ali upravo tada dešava se nezamislivo. Dok još leži u bolnici, ponuđena joj je druga šansa: puna stipendija na jednom od najelitnijih univerziteta na svetu.

U čemu je stvar, i zašto baš ona? Još tragajući za odgovorima na to pitanje, Aleks dolazi u Nju Hejven, sa preciznim zadatkom koji je dobila od svojih tajanstvenih dobročinitelja: da nadzire aktivnosti tajnih društava na Jejlu. Dobro je poznato da tih osam društava, osim što vlada kampusom, generacijama unazad stvara buduće bogataše i moćnike, od političara do najvećih igrača na Volstritu i u Holivudu. Ipak, ispostavlja se da su njihovi okultni rituali kudikamo zlokobniji i neobičniji nego što bi mogla da zamisli bilo čija paranoična mašta.

„Najbolji fantastični roman koji sam pročitao poslednjih godina, jer govori o stvarnim ljudima...“ – Stiven King

„Elegantno i groteskno... Jezivo, originalno i, iznad svega, zadivljujuće.“ – Vašington post

Tik Tok senzacija Deveta kuća dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Dva najbrža čitaoca koja se jave ne mejl [email protected] dobiće po jedan primerak knjige.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maestralni BookTok hit „Deveta kuća“ Li Bardugo u prodaji

Izvor: Domino Magazin, 12.Jul.2023

Nadahnuta mitovima, bajkama i folklorom, autorka Li Bardugo, jedna od najprodavanijih autorki s liste Njujork tajmsa, ispisala je novu neobičnu, originalnu i iznad svega zadivljujuću misteriju. Deveta kuća odvodi nas na Univerzitet Jejl, poznat po istaknutim bivšim studentima, plodno tlo za veštu...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.