MASAKR: Ubijeno 70.000 ptica da bi raščistili put avionima u Njujorku

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jan.2017, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MASAKR: Ubijeno 70.000 ptica da bi raščistili put avionima u Njujorku

Asošiejted pres je istražio i otkrio da je od 2009. godine, kada je zbog inicidenta na reci Hadson, pokrenut "program ubijanja ptica" u okolini Njujorka i tri tamošnja najveća aerodroma skoro 70.000 ptica ubijeno što puškama, što zamkama, kako ne bi pravie probleme avionima.

Ali, ova mera se pokazala kontradiktornom budući da se broj udara ptica u avione povećao. Pa je tako sa nekdašnjih 158 udara godišnje statistika sada porasla na 299 udara ptica u avione na godišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << nivou.

- Mora da se napravi dugoročno rešenje koje se ne zasniva na ubijanju ptica koje ni za šta nisu krive - poručuje Džefri Kramer, zagovornik zaštite životinja, ali se sa njim ne slažu zvaničnici koji sprovode "programe ubijanja ptica" koji podsećaju na to da se od Hadsona nije dogodila veća avionska nesreća izazvana sudarom ptica.

Prema izveštajima, najviše su stradali galebovi (28.000 mrtvih), čvorci (16.800), sove (6.000), golubovi (4.500) ali i mnoge druge ređe vrste.

U Evropi je ova brojka malo manja ali ne manje alarmantna. Naime, zbog istog razloga na starom kontinentu stradalo je 35.000 ptica u proteklih osam godina, otkriva Independent.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.