Led Zeppelin je završena priča

Izvor: B92, 10.Okt.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Led Zeppelin je završena priča

Grupa Led Zeppelin se uskoro neće ponovo okupiti, rekli su njeni članovi na konferenciji za novinare u Njujorku povodom objavljivanja svog koncertnog filma "Celebration Day".

Kako navodi Asošiejted pres, konferencija je protekla u zajedljivim opaskama, stoičkoj tišini i povremenim brecanjem na novinare koji su se usudili da postave pitanje o ponovnom okupljanju.

Pevača Roberta Planta provociralo je i puko pominjanje ujedinjenja Led Zeppelin, pa je u jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenutku novinara koji je insistirao na odgovoru nazvao pogrdnim izrazom.

Članovima grupe bilo je neugodno kada im je postavljeno pitanje o "očekivanju nečeg većeg u vezi s bendom".

"Razmišljali smo o raznim stvarima, a onda nismo mogli da se setimo o čemu smo razmišljali", rekao je Plant mrzovoljno, a potom je novinara Asošiejted presa nazvao "šmokljanom".

Što je više bilo pitanja u vezi sa budućnošću grupe, članovi su sve više odgovarali ćutanjem.

Gitarista Džimi Pejdž je rekao da je koncert bio pre pet godina i da bi se, da postoji bilo kakva šansa za ponovno okupljanje, o tome već čulo.

Na potonjoj premijeri "Celebration Day" (naziv pesme sa trećeg albuma ovog benda iz 1970. godine), Pejdž je bio direktniji, rekavši da "ljude razočara kad čuju negativan odgovor", ali je dodao da "stvari sada tako stoje".

"Celebration Day" je snimak koncerta grupe Led Zeppelin iz 2007. godine u Londonskoj Areni 02. Tada su nastupili Plant, Pejdž, basista Džon Pol Džons i bubnjar Džejson Bonam, sin originalnog bubnjara Džona Bonama, čija je smrt 1980. godine okončala postojanje grupe.

Grupa se potom povremeno okupljala, a za bubnjevima je bio Džejson Bonam, Džonov sin.

Koncert iz 1988. godine na godišnjici muzičke kompanije Atlantik, bio je vrlo mlak, te se grupa za nastup u Areni 02 pripremala šest sedmica.

"Celebration Day" će se pojaviti 17. oktobra u 1.500 bioskopa, a na DVD-u će biti objavljen 19. novembra.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.