Lavrov sledeće nedelje s Guterešom o izvozu žitarica crnomorskom rutom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 07:11

Lavrov sledeće nedelje s Guterešom o izvozu žitarica crnomorskom rutom

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov razgovaraće sledeće nedelje u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom o sporazumu za izvoz žitarica iz ukrajinskih crnomorskih luka. Razgovori u Njujorku će biti održani samo nekoliko nedelja pre isteka važećeg dogovora o izvozu ukrajinskih žitarica, a novi dogovor bi mogao da bude postignut samo pod uslovom da se ispune i zahtevi Rusije o izvozu ruskih proizvoda.

S obzirom da Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsedava Savetu bezbednosti UN tokom aprila, Lavrov bi tokom svog boravka u Njujorku trebalo da bude predsedavajući dva sastanka Saveta bezbednosti.

Rusija je upozorila da "nisu sjajni" izgledi da se postigne dogovor o bezbednom transportu žitarica iz ukrajinskih crnomorskih luka posle 18. maja, u jeku ratnog stanja.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.