LAVROV U NJUJORKU NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI UN! Ukrajina i Gaza na dnevnom redu EVO da li će se sastati sa američkim kolegom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2024, 09:39

LAVROV U NJUJORKU NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI UN! Ukrajina i Gaza na dnevnom redu EVO da li će se sastati sa američkim kolegom

Ruski ministar će učestovati u otvorenim debatama o situaciji na Bliskom istoku, o palestinskom pitanju, kao i na sastanku o ukrajinskim pitanjima koji je inicirala Rusija

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov stigao je u Njujork, gde će učestvovati na sastancima povodom Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ruski ministar će učestvovati u otvorenim debatama Saveta bezbednosti UN o situaciji na Bliskom istoku, o palestinskom pitanju, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i na sastanku o ukrajinskom pitanju koji je inicirala Rusija.

Jedna od tema današnje sednice SB UN u Njujorku biće i jučerašnji napad ukrajinske vojske na Donjeck u kojem je, prema poslednjim podacima, poginulo najmanje 28 civila, dok je 30 ljudi ranjeno, otkrio je prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski. 

Nisu u planu nikakvi kontakti Lavrova sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, rekao je ranije zamenik ruskog ministra Sergej Rjabkov.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je ranije da se očekuje da će na debati o Bliskom istoku biti nastavljeni razgovori o načinima izlaska iz aktuelne krize u zoni palestinsko-izraelskog sukoba.

- Što se tiče rasprave o pitanju Ukrajine, smatramo da je ovo dobra prilika da još jednom svetskoj zajednici na visokom nivou UN prenesemo stav Rusije, uključujući i onaj o političko-diplomatskim sredstvima za rešavanje krize, uzimajući u obzir legitimne ruske interese u oblasti bezbednosti - navela je Zaharova.

Očekuje se da će njegova poseta UN trajati od 22. do 24. januara.

Prethodna poseta Lavrova Njujorku bila je organizovana u septembru prošle godine kako bi učestvovao u nedelji na visokom nivou Generalne skupštine UN.

(Srbija Danas/RT Balkan)
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.