Kuomo: De Blazio i policija nisu odradili svoj posao

Izvor: B92, 03.Jun.2020, 07:25

Kuomo: De Blazio i policija nisu odradili svoj posao

Guverner američke savezne države Njujork Endrju Kuomo rekao je da njujorška policija "nije odradila svoj posao".

Prema njegovim rečima nije uspela jer nije sprečila pljačke i druge kriminalne aktivnosti tokom protesta zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Kuomo je rekao i da demokratski gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio nije shvatio razmere protesta, čiji je okidač bila smrt nenaoružanog Flojda tokom njegovog nasilnog privođenja u Minneapolisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošle nedelje.

Guverner je rekao da bi njujorška policija (NYPD), u kojoj je 38.000 policajaca, trebalo da rasporedi veće snage kako bi sprečcila pljačke i vandalizam, preneo je AP.

"NYPD i gradonacelnik nisu odradili svoj posao. Mislim da gradonačelnik podcenjuje razmere problema", dodao je.

Demokratski guverner Kuomo kritikovao je na konferenciji za novinare republikanskog predsednika SAD Donalda Trampa, zbog, kako je naveo, njegovog lošeg odgovora na proteste širom zemlje.

Kuomo je rekao da Tramp koristi svoju poziciju da bi se akcenat stavio na pljackaše kako "ne bi morao da priča o ubistvu Džordža Flojda".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.