Kuburovićeva sa Bramercom pred sednicu SB UN

Izvor: RTS, 05.Jun.2018, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburovićeva sa Bramercom pred sednicu SB UN

Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se u Njujorku, uoči sednice Saveta bezbednosti na kojoj će biti predstavljen redovni Izveštaj o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MIKT), sa bivšim glavnim tužiocem Haškog tribunala i sadašnjim glavnim tužiocem MIKT Seržom Bramercom.
Serž Bramerc je ponovo istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podršku usvajanju i sprovođenju Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina, kao i Tužilačke strategije i dodao da je potrebno dodatno ojačati kapacitete Tužilaštva za ratne zločine. 

Ministarka pravde je ukazala da je nedavno izabran jedan zamenik tužioca, kao i da je izbor za još dva u toku, saopštilo je resorno ministarstvo.
Takođe je navela da će stručni kapaciteti biti još više ojačani u narednom periodu i da se tokom jula očekuje izbor još tri nova zamenika javnih tužilaca, kao i zapošljavanje četiri sudijska pomoćnika, koji će raditi u Tužilaštvu za ratne zločine.
Kuburovićeva i Bramerc su se još jednom saglasili da je za efikasno procesuiranje ratnih zločina potrebna dobra regionalna saradnja.
Ministarka je ukazala da je ta saradnja između Srbije i BiH na dobrom nivou, kao i da su srpski pravosudni organi priznali određene sudske presude iz BiH.
Govoreći o daljem unapređenju rada Tužilaštva za ratne zločine, Kuburovićeva je istakla da će do kraja godine Pravosudna akademija pokrenuti obuke za sudije i tužioce, koji rade na slučajevima procesuiranja ratnih zločina.
Bramerc je pozitivno ocenio buduću obuku i istakao punu podršku izradi plana obuke, kao i njegovom sprovođenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka pravde Srbije u Nujorku s Bramercom pred sednicu Saveta bezbednosti UN

Izvor: Beta, 05.Jun.2018

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović razgovarala je danas u Njujorku sa Seržom Bramercom, glavnim tužiocem Medjunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MIKT) - naslednikom Tribunala u Hagu.Oni su se sastali uoči sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojem će biti predstavljen...

Nastavak na Beta...

SB UN danas o radu suda koji je nasledio Haški tribunal

Izvor: B92, 06.Jun.2018, 07:06

Njujork -- Na sednici Saveta bezbednosti UN danas će biti predstavljen redovni Izveštaj o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MIKT)...Taj mehanizam nasledio je Haški tribunal..Ministarka pravde Nela Kuburović se juče u Njujorku sastala sa bivšim glavnim tužiocem Haškog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.