Krugman: Amerika je propala država

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Nov.2016, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krugman: Amerika je propala država

NEW YORK - Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Paul Krugman napisao je kako je vrlo moguće da je Amerika propala država s propalim društvom.

Krugman uživo prati rezultate američkih predsjedničkih izbora u svojem blogu za New York Times, a njegova reakcija na sve izgledniju pobjedu Donalda Trumpa izrazito je emotivna.

- Mislio sam da naši >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sugrađani neće, na kraju, glasati za kandidata koji je toliko očito nekvalificiran za visoku poziciju, toliko temperamentno nezdrav, toliko zastrašujuć a apsurdan, napisao je Krugman.

Primijetio je i kako drastično padaju burze i pitao se 'kada bi se mogle oporaviti?'

- Iskreno, vrlo mi je malo stalo do toga sad, iako se radi o mojem području. Katastrofa za Ameriku i svijet ima toliko različitih aspekata da su ekonomske posljedice vrlo nisko na mojoj listi stvari kojih se bojim, napisao je.

- Ne znam kako ćemo dalje. Je li Amerika propala država i društvo? Čini se istinski moguće. Valjda se moramo sabrati i pokušati pronaći način kako nastaviti, no ovo je bila noć stravičnih otkrovenja i mislim da nije pogrešno osjećati dosta očaja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

NOBELOVAC U OČAJANJU "Amerika je PROPALA država s propalim društvom!"

Izvor: Blic, 09.Nov.2016

Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Pol Krugman napisao je kako je Amerika propala država s propalim društvom...Nobelovac uživo prati rezultate američkih predsedničkih izbora u svom blogu za "njujork tajms", a njegova reakcija na sve pobedu Donalda Trampa je sve samo ne prijatna...- Mislio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.