Krozbi produžio seriju

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Mar.2012, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krozbi produžio seriju

Posle nešto više od tri meseca Pitsburg Pingvinsi su mogli da računaju na pomoć kapitena i jednog najboljih igrača na svetu Sidnija Krozbija. Iako su bez njegove pomoći obezbedili plasman u plej – of, devet vezanih pobeda Pingvina nisu omeli oklopnike iz Pitsburga da na najbolji mogući način obeleže povratak kapitena u njihove redove, desetim trijumfom za redom i to ni manje ni više, nego na gostovanju Njujork Rendžersa.
Da tokom odsustva, koje je počelo 5. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << nije gubio vreme, Krozbi je pokazao na startu poslednje trećine, kada je posle njegove asistencije Kris Kunic povisio na 4:2, a iako je bilo planirano da gotovo ceo meč provede na klupi, „Sid d kid“ je u igri proveo tačno 16 minuta i pokaza da je teška povreda prošlost, te da će u nastavku biti veliko pojačanje za Pingvine. Dva gola u trijumf ekipe iz Pensilvanije postigao je Met Kuk, dok su se po jedanput u strelce upisali Jevgenij Malkin i Paskal Dupi. Na drugoj strani po gol za rendžerse postigli su Karl Hagelin i Marjan Gaborik.
Rezultati: Karolina – Sent Luis 2:0 (0:0, 0:0 2:0), Nju Džersi – Kolorado 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0 (2:0)), Njujork Ajlanders – Filadelfija 2:3 (0:2, 0:1, 2:0), Njujork Rendžers – Pitsburg 2:5 (1:1, 1:2, 0:2), Tampa bej – Toronto 1:3 (0:1, 0:2, 1:0), Florida – Boston 6:2 (1:0, 3:1, 2:1), Kalgari – Finiks 4:1 (1:0, 2:1, 1:0), San Hoze – Nešvil 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0 (1:0)).
Zvezde večeri
o Kem Vord (Karolina) 40 odbrana
o Martin Brodur (Nju Džersi) 28 odbrana
o Met Kuk (Pitsburg) dva gola
Raspored mečeva
Sinoć su igrali: Otava – Montreal, Dalas – Čikago, Vinipeg – Vašington, Edmonton – Kalgari, Anahajm – Los Anđeles.
Noćas igraju: Boston – Filadelfija, Nju Džersi – Pitsburg, Minesota – Karolina, Montreal – Njujork Ajlanders, Njujork Rendžers – Kolorado, Tampa bej – Sent Luis, Otava – Toronto, Florida – Bafalo, Vankuver – Kolambus, Los Anđeles – Nešvil, San Hoze – Detroit.
Dvostruki jubilej Vorda
Iako njegovi Karolina Harikejnsi ove sezone neće igrati u plej – ofu, pouzdani čuvar mreže ekipe iz Rajlija Kem Vord odlučio je da u jednoj noći proslavi dva jubileja. Jedan od nekolikcine golmana u istoriji NHL, koji je kao novajlija ekipu doveo do titule u sezoni 2005-2006., Vord je u meču protiv lidera šampionata Sent Luis Bluza pokazao koliko zaista vredi i sa 40 odbrana pomogao Uraganima da slave sa 2:0. Na taj način Vord je stigao do 200. trijumfa, odnosno 20. šut – auta u karijeri, što su u finišu meča u pobedu pretvorili Čed Laros i Džef Skiner.
Rekordi Brodura
Osim što je sa 651 pobedom neprikosnoveni lider u istoriji NHL; čuvar mreže Nju Džersi Devilsa Martin Brodur potrudio se da popravi još jedan lični rezultat. Sa 28 odbrana u sudaru sa Kolorado Avelanšima, Brodur je upisao drugi u sezoni, ukupno 118. šut – aut u karijeri, pomogavši na taj način Đavolima da preko Ilje Kavaljčuka i Zaka Parisija u penal završnici stignu do minimalnog slavlja nad Lavinama.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.