Kraljevčanin svira u Njujorku za gladne u Srbiji

Izvor: Blic, 25.Sep.2014, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevčanin svira u Njujorku za gladne u Srbiji

Kraljevčanin Vladan Mijatović, džez pijanista i kompozitor koji studira u SAD, održaće 7. oktobra solistički klavirski koncert u Karnegi holu u Njujorku.

- Sav prihod od koncerta ići će u humanitarne svrhe za narodne kuhinje u Srbiji, jer ima dosta gladnih u našoj zemlji koji nisu u situaciji da sebi priušte obrok – kaže Vladan za "Blic", napominjući da je koncert u organizaciji Danijele Čeliković iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Njujorka.

U razgovoru za naš list, Vladan kaže da će na koncertu svirati muziku sa njegovog novog albuma “Ornaments”.

- U pitanju su muzički ukrasi koji su zastupljeni u našoj tradicionalnoj muzici. Stil koji krasi moje muziciranje jeste fuzija između balkanske muzike, džeza i klasične muzike. Kombinujem sve tri stvari, kako bih prezentovao lični zvuk i stavio pečat na moj muzički stil - kaže Mijatović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.