Klajv Oven debituje na Brodveju u Pinterovom komadu

Izvor: Politika, 29.Avg.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klajv Oven debituje na Brodveju u Pinterovom komadu

NJUJORK – Britanski glumac Klajv Oven zameniće Holivud Brodvejom gde će debitovati u novoj adaptaciji komada „Stara vremena” nobelovca Harolda Pintera, prenosi Rojters.

Glumac, poznat po filmovima „Potomci” i „Bliskost”, koji je ime izgradio u britanskom pozorištu, igraće u Pinterovoj predstavi iz 1971. zajedno sa svojim sunarodnicima Iv Best i Keli Rajli.

Oven igra Dilija. Njemu i njegovoj ženi Kejt u posetu dolazi dugogodišnja prijateljica Ana, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << taj susret će prouzrokovati mnogo pretećih emocija.

„Komad je izvanredan i ima tri odlične uloge. Sviđa mi se uloga kao i činjenica da je naš reditelj Dag dosta radio sa Pinterom”, izjavio je Oven.

Britanski glumac i dobitnik nagrade „Toni” Daglas Hodž igrao je u nekoliko Pinterovih komada, a prvi put režira na Brodveju i to Pinterova „Stara vremena”.

„Sarađivao sam sa Pinterom više od 10 godina. Bio mi je mentor, veliki prijatelj i skoro očinska figura za mene”, rekao je Hodž o dramskom piscu koji je preminuo 2008. godine.

Pevač i tekstopisac rok benda „Radiohead” Tom Jork piše muziku za predstavu, koja će se igrati od 6. oktobra.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Klajv Oven prelazi na Brodvej

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2015, 10:55

Britanski glumac Klajv Oven zameniće Holivud Brodvejom gde će debitovati u novoj adaptaciji komada "Stara vremena" (Old Times) nobelovca Harolda Pintera, prenosi Rojters. Glumac, poznat po filmovima "Potomci" i "Bliskost", koji je ime izgradio u britanskom pozorištu, igraće u Pinterovoj predstavi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.