Kari izrešetao Njujork – Vembi nadigrao najvećeg rivala VIDEO

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 09:28

Kari izrešetao Njujork – Vembi nadigrao najvećeg rivala VIDEO

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Njujork 110:99 i ostvarili sedmu uzastopnu pobedu na gostujućem terenu.

Voriorsi su zabeležili 31. trijumf u sezoni, dok su Niksi upisali 25. poraz.

Stef Kari bio je najbolji sa 31 poenom ( 11/26 iz igre, 8/18 za tri) i 11 skokova.

Džonatan Kaminga dodao je 25 poena i osam skokova, Klej Tompson 16 poena, a Kris Pol 11 poena, šest asistencija, četiri skoka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i tri ukradene lopte.

U ekipi iz Njujorka Džejlen Branson bio je najefikasniji sa 27 poena, Donte Divinćenco postigao je 16 poena uz sedam skokova, a Džoš Hart 14 poena, 18 skokova i sedam asistencija.

San Antonio je prekinuo niz od pet poraza pobedom protiv Oklahome 132:118.

Meč je obeležio duel glavnih konkurenata za nagradu "ruki godine.

Viktor Vembanjama je u direktnom obračunu nadigrao Četa Homlgrena i potvrdio dominaciju među "početnicima".

Francuz je postigao 28 poena (5/7 trojke) uz 13 skokova, 7 asistencija, 5 blokada uz po dve ukradene i izgubljene lopte.

Tako je postao prvi igrač u NBA istoriji sa bar 25 poena, 10 skokova te po pet asistencija, blokada i trojki na utakmici.

Dva najvažnija poteza je spojio na dva minuta pre kraja kad je pogodio trojku za plus devet, a onda blokirao Holmgrena, koji je pokušao da uzvrati.

I Holmgren je odigrao odličnu utakmicu s 23 poena (šut 8/12), sedam skokova, pet asistencija i jednom blokadom, ali nije imao pravi odgovor na Vembija.

Ni 31 poen Šaja Gildžs-Aleksandera ni 26 Džejlena Vilijamsa nisu pomogli Tanderu protiv Sparsa, za koje je i Devin Vasel postigao 28 poena.

U ostalim utakmicama Finiks je predvođen Devinom Bukerom koji je postigao 35 poena, pobedio Hjuston 110:105, a za poraženi tim nije igrao srpski centar Boban Marjanović.

Orlando je pobedio Jutu 115:107 i ostvario 10. pobedu u poslednjih 13 utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.