Kalzagi odbranio titulu

Izvor: B92, 09.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalzagi odbranio titulu

Britanac Džo Kalzagi pobedio je Amerikanca Roja Džonsa Juniora, jednoglasnom odlukom sudija i tako odbranio titulu u lakoteškoj kategoriji.

Kalzagi, koji je i dalje neporažen nakon 46 borbi, oporavio se od nokdauna u finišu prve runde duela u njujorškom Medison Skver Gardenu i dominirao do kraja za pobedu nad nekadašnjim osmostrukim šampionom sveta.

36-godišnji Velšanin italijanskog porekla dobio je sve runde osim prve, u kojoj se na kratko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našao na podu nakon uspešne kombinacije udaraca Džonsa Juniora.

Ipak, Velšanin se brzo vratio u meč i agresivno napao rivala, koji se do kraja skoro isključivo branio. Amerikanac je od sedme runde imao problem sa velikom posekotinom iznad levog oka, zbog koje je sudija mogao i ranije da zaustavi meč, a ovo mu je peti poraz u karijeri.

Svo troje sudija donelo je odluku u korist Kalzagija, sa 118:109.

"Ove godine sam pobedio dve legende. To je bio rizik, ali sam došao u Sjedinjene Države i pobedio ih obojicu", rekao je posle meča Kalzagi, koji je ranije ove godine u Las Vegasu savladao još jednog Amerikanca Bernarda Hopkinsa.

Kalzagi je najavio da će se povući nakon pobede nad Džonsom Juniorom, ali još uvek nije doneo konačnu odluku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.