Kako su “Pusi rajot” odale počast čoveku koga je ubila policija u Njujorku?

Izvor: 011vodič.com, 18.Feb.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su “Pusi rajot” odale počast čoveku koga je ubila policija u Njujorku?

Dve članice ruske pank rok grupe “Pusi rajot” snimile su muzički spor posvećen Eriku Garneru, nenaoružanom čoveku kojeg je zahvatom gušenja ubio njujorkši policajac. Marija Aljohina i Nadežda Tolokonikova obučene u uniforme ruske policije u spotu se žive sahranjuju. Pesma je nazvana “Ne mogu da dišem” (I Can’t Breathe), što su bile poslednje reči koje je Erik Garner izrekao na snimku na kojem je zabeleženo njegovo privođenje tokom kojeg preminuo.
Tolokonikova i Aljohina >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << su uhapšene u Rusiji 2012. posle performansa u glavnoj moskovskoj crkvi nakon čega su provele skoro dve godine u zatvoru.
One su osuđene za huiliganizam na dve godine zatvora, ali su oslobđene posle nekoliko meseci, u decembru 2013.
Na Jutjub nalogu “PussyRiotVideo” uz spot piše da je pesma posvećena Eriku Garneru i “svim onima od Rusije do Amerike i širom sveta koji trpe teror države – ubijenim, ugušenim, nestalim zbog rata i državom sponzorisanog nasilja svih vrsta – za poliičke zatvornike i one koji se na ulici bore za promenu”.
“I Can’t Breath” je snimljena u Njujorku u decembru 2014. tokom protesta zbog policijske brutalnosti.

The post Kako su “Pusi rajot” odale počast čoveku koga je ubila policija u Njujorku? appeared first on 011VODIC.COM.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

"Pusi rajot" pesmom odale počast čoveku koga je ubila policija u Njujorku

Izvor: Blic, 19.Feb.2015, 02:09

Dve članice ruske pank rok grupe Pusi rajot snimile su muzički spor posvećen Eriku Garneru, nenaoružanom čoveku kojeg je zahvatom gušenja ubio njujorški policajac...Marija Aljohina i Nadežda Tolokonikova obučene u uniforme ruske policije u spotu se žive sahranjuju. Pesma je nazvana "Ne mogu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.