„Kafana“ ušla u najboljih 100 restorana u Njujorku po izboru časopisa Njujork tajms

Izvor: Luftika.rs, 18.Apr.2023, 16:12

„Kafana“ ušla u najboljih 100 restorana u Njujorku po izboru časopisa Njujork tajms

Poznata srpska kafana na Menhetnu zove se jednostavno „Kafana“, a na novoj listi najboljih 100 restorana u Njujorku zauzela je 83. mesto. Oni koji jednom u ovu kafanu zakorače rado se u nju vraćaju, ali ne mogu uvek da očekuju slobodan astal jer se ovde redovno traži mesto više.
Poznati kritičar Pit Vels objašnjava na osnovu čega je sastavio listu.
„Pokušao sam da stavim svoje omiljene restorane u obrazac koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << obuhvata raznolikost i karakter večere u Njujorku. Ovo je bio zabavni deo jer mi je dao priliku da drugačije vidim pejzaž u restoranima. Kada recenziram restorane, pokušavam da razmotrim svaki po svojim zaslugama, skoro kao da drugi ne postoje. Taj izolovani pogled je glavna osnova za ocene zvezdicama koje obično dajem.“
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Кафана. (@kafananyc)


 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Кафана. (@kafananyc)


Njenu je „Kafana“ jedno od omiljenih mesta kome se uvek vraća.
„Pite od spanaća i sira koje su visoke kao parče rođendanske torte; pečene crvene paprike sa čilijem boje šartreza; domaće kobasice na žaru; čudne boce furminta i ribole i veliko bianco; dok u uglu sviraju balkanske melodije. Moramo biti u Kafani, ‘sui generis’ srpskoj žurci na Aveniji C.“
Foto: Boogie Prestižni mediji izveštavali su ranije o tome kako ljudi u redovima čekaju da uđu zbog odlične klope, ali i atmosfere. Razni gurmanski vodiči su tamo probali i u svoje preporuke uključili pljeskavicu, sarmu, šopsku salatu i druge kafanske specijalitete.
Izvor: Nova.rs
Legendarna srpska kafana u TOP 5 najboljih tradicionalnih restorana na svetu!

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Srpska "Kafana" na Menhetnu proglašena za jedan od 100 najboljih restorana; "Pita kao rođendanska torta, a tek domaće kobasice na žaru"

Izvor: 24sedam.rs, 18.Apr.2023

Poznati kritičar Pit Vels je objasnio na osnovu čega je sastavio listu najboljih restorana

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.