KLASIKA ZA SVA VREMENA

Izvor: Kurir, 25.Okt.2010, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLASIKA ZA SVA VREMENA

Nastupom čuvenog Njujorškog simfonijskog orkestra završen 42. Bemus

Taktovima srpske himne „Bože pravde" počeo je koncert Njujorške filharmonije u Sava centru.

Velika dvorana bila je premala da primi sve one koji su želeli da uživaju u nastupu jednog od najcenjenijuh svetskih simfonijskih orkestara. Njujorška filharmonija, predvođena dirigentom Alanom Gilbertom, oduševila je sve prisutne u krcatom Sava centru izvođenjem srpske himne „Bože >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pravde", nakon koje je usledila i američka, što je publika pozdravila ustajanjem sa svojih mesta i gromoglasnim aplauzom.

Među brojnim posetiocima, koncertu su prisustvovale i mnoge poznate ličnosti, poput Vide Ognjenović, Suzane Mančić i drugih.

Njujorška filharmonija u Beogradu je prvi put još od 1959. godine. Na sinoćnjem koncertu izvidila je dela Debisija, Bramsa i Sibelijusa, a kao solista nastupio je sjajni grčki violinista Leonidas Kavakos.

(S. Ž.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.