Jelena Stupljanin: Pamtiću u 2011.

Izvor: Politika, 04.Dec.2011, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Stupljanin: Pamtiću u 2011.

Poznata po naslovnoj ulozi u predstavi „Lutka sa naslovne strane”, Jelena Stupljanin već nekoliko godina živi u Njujorku. Posle diplomiranja na FDU u Beogradu, završila je „Glumački studio” Lija Strazberga u Njujorku, a trenutno radi kao predavač na nekoliko umetničkih akademija u SAD. Igrala je u filmovima „Hitna pomoć” i „Cirkus Kolumbija”, a publika je zna i po ulozi u TV seriji „Lisice”. Evo po čemu će >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pamtiti proteklu godinu.

DOGAĐAJ GODINE

Pokret „Okupiraj Volstrit” u Njujorku – kao pokušaj spasavanja zapadnog društva pored ogromnih promena koje se dešavaju svuda u svetu.

PROMAŠAJ GODINE

Objavljivanje vesti o dodeli Nobelove nagrade Dobrici Ćosiću – jer jasno govori koliko je lako danas objaviti neproverene informacije o bilo kome i koliko je bitno povratiti veru u kvalitetno novinarstvo.

DOMAĆA LIČNOST GODINE

Petar Kralj – velikan srpskog glumišta.

STRANA LIČNOST GODINE

Stiv Džobs – ne samo „otac” savremene tehnologije već i neko ko je inspiracija mladim ljudima širom sveta.

PESMA ILI ALBUM GODINE

„Lotusflower” grupe „Rejdiohed” koji stvaraju kao da su na početku karijere.

KONCERT GODINE

Ejmi Vajnhaus u Beogradu – poslednji koncert muzičke legende u svetu.

ROMAN ILI KNJIGA GODINE

„Tigrova žena” Tee Obreht, mlade američke spisateljice srpskog porekla, tačnije rođena Beograđanka, koja je uvršćena u 20 najboljih pisaca prestižne liste „Njujork tajmsa”.

POZORIŠNA PREDSTAVA GODINE

„Višnjik” u režiji Dejana Mijača, JDP – neverovatno je koliko se svaki postupak u toj predstavi odnosi na nas i našu zemlju i pored toliko godina otkako je Čehov pisao a kako Dejan Mijač, po običaju, ume jednostavno a tačno da to prenese na scenu. Sjajni glumci i sjajna predstava.

FILM GODINE

„Ponoć u Parizu” – ponovo odličan Vudi Alen koji vraća osmeh na lice, lepotu i romantiku na veliko platno

TEHNIČKA NOVOTARIJA

Patike koje je kreirao „Najk”, inspirisane patikama koje je Majkl Džej Foks nosio u filmu „Povratak u budućnost 2”. Sav prihod od prodaje ide za lečenje Parkinsonove bolesti od koje ovaj glumac boluje.

FEJSBUK ILI TVITER

Fejsbuk kao najbolji način da se prati šta rade prijatelji koji žive širom sveta.

ŠTA ĆE OBELEŽITI 2012?

Lično, biće to „Cirkus Kolumbija” u režiji Danisa Tanovića, u kojem igram glavnu ulogu, kao moj prvi film koji će biti prikazivan u američkim bioskopima.

-------------------------------------------------------------------------

Učestvujte u našoj anketi o 2011. Vaše utiske i favorite u navedenim kategorijama, uz obrazloženje zašto, pošaljite putem mejla na adresu spektar@politika.rs.

R.S.

objavljeno: 04.12.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.