Jedna od žrtava se plašila da progovori o Epstinu jer ga je čula kako preti: Slomiću ti noge

Izvor: B92, 07.Jan.2024, 22:45

Jedna od žrtava se plašila da progovori o Epstinu jer ga je čula kako preti: "Slomiću ti noge"

Jedna od žrtava Džefrija Epstina plašila se da razgovara sa policijom o sekusalnom predatoru jer ga je čula kako preti drugima, navodi se u sudskim dokumentima objavljenim ove nedelje, prenosi Njujork post.

Žrtva, koja je imala oko 16 ili 17 godina kada je upoznala Epstina, rekla je 2005. godine da se nije osećala bezbedno da govori o Epstinu jer ga je čula kako je drugima govorio "Umrećeš" i "Slomiću ti noge". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Advokat žrtve rekao je da je tinejdžerka u policiji potvrdila da je Epstin poznat po pretnjama, ali da nije htela da iznosi detalje jer je želela da traumatično iskustvo ostavi iza sebe.

"Sećam se neprijatnih razgovora tokom kojih je bio uznemiren. Pretpostavljala sam da je to u vezi sa poslom i da se mene ne tiče", rekla je policiji žrtva čije ime nije navedeno u objavljenim dokumentima.

Prema njenim rečima, drug iz škole ju je naterao da ode u Epstinovu vilu u Palm Biču, na Floridi, gde je trebalo da ga masira. Međutim, kada je stigla tamo, kaže da joj se "odjednom dogodilo nešto užasno", pokazuju dokumenta.

Očekuje se da će u narednim danima sud otpečatiti još dokumenata, ukupno oko 250, u kojima će biti imenovane žrtve, ali i saradnici Džefrija Epstina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.