Jadranka ponovo u Americi

Izvor: Kurir, 29.Okt.2012, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jadranka ponovo u Americi

Operska diva večeras nastupa u čuvenom njujorškom Karnegi holu

Gde ove godine, tu i dogodine.

Naša operska diva Jadranka Jovanović, posle prošlogodišnje turneje u Americi, kad je gostovala u Kenedi centru u Vašingtonu, ove godine dobila je poziv i za prestižni njujorški Karnegi hol.

Jadranka će večeras pred američkom publikom održati celovečernji koncertu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pod nazivom „Svetski muzički biseri“, na kojem će pevati na deset svetskih jezika uz klavirsku pratnju prof. Nikole Rackova.

Na repertoaru će se naći dela od Bizea, Rosinija, Sen-Sansa do filmske muzike čuvenih klasika „Kum“, „Mama mia“, „Dogodilo se na Divljem zapadu“, ali i reprezentativni muzički oblici sa svih strana sveta, poput italijanskih kancona, francuskih šansona, grčkog sirtakija, španskih zarzuela, ruskih romansi, romskih melodija, srpske solo pesme, jevrejskih dela i muzičkih kurioziteta sa Islanda i iz Kine.

(M. K. V.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.