JEZIVE SCENE U NJUJORKU: Albanci organizovali protest uz zastave OVK i velike Albanije, ali je USLEDILA ŠAMARČINA njujorške policije! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2023, 20:36

JEZIVE SCENE U NJUJORKU: Albanci organizovali protest uz zastave OVK i "velike Albanije", ali je USLEDILA ŠAMARČINA njujorške policije! (VIDEO)

Optužuju Srbiju zbog "terorizma" i "ratnohuškačkih akcija"

Više desetina Albanaca iz SAD okupilo se danas nadomak zgrade Ujedinjenih nacija u Njujorku, gde će biti održana sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu, protestujući protiv "terorizma i ratnohuškačke akcije Srbije".

Nezadovoljni su zbog učešća predstavnika Srbije na sednici Saveta bezbednosti UN. Okupljeni su nosili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zastave Albanije i tzv. Kosova, ali i OVK, kao i zastave "velike Albanije", sa obrisima koji ne obuhvataju samo Albaniju i Kosovo, već i teritorije Severne Makedonije, Crne Gore i Grčke.

Skup je počeo himnama SAD, Albanije i tzv. Kosova. Organizatori su razvili velike zastave SAD, tzv. Kosova, Albanije , "velike Albanije" i OVK, na ogradu pored parka u kojem se protest održava. To se, međutim, nije dopalo američkoj policiji, koja je zatražila da se te zastave sklone.

Takođe, i kamion sa "led" ekranima, na kojima su se smenjivale poruke protiv Srbije, morao je da bude uklonjen sa trotoara pored parka, a policija je uklonila i sve flajere koje su okupljeni zalepili po drveću.

Na skupu su, na engleskom i albanskom pročitane optužbe na račun Srbije i zahtev da SAD deluju protiv Beograda.

I najavljujući okupljanje, organizatori su pozvali SAD i međunarodnu zajednicu da "iskoriste sva neophodna sredstva da primoraju Srbiju da prestane i da se uzdrži od akcija i politika koje podrivaju stabilnost Kosova i Balkana".

Protest je organizovao član Gradskog veća Njujorka Mark Đonaj, uz podršku nekoliko udruženja Albanaca u SAD.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.