Izrael i Palestinci: Izraelski zvaničnici optužuju novinare iz Gaze da su znali da će Hamas izvesti napad, mediji poriču

Izvor: B92, 10.Nov.2023, 10:32

Izrael i Palestinci: Izraelski zvaničnici optužuju novinare iz Gaze da su znali da će Hamas izvesti napad, mediji poriču

Agencije Rojters i AP, kao i američka televizijska mreža CNN i Njujork tajms odbacuju optužbe da su znali da će Hamas napasti Izrael 7. oktobra.

Izraelski ministar komunikacija optužio je četiri novinara iz Gaze koji izveštavaju za zapadne medije da su znali da će Hamas, palestinska ekstremistička grupa, napasti Izrael 7. oktobra.

Šlomo Karhi je poručio agencijama Rojters i AP, kao i američkoj televizijskoj mreži CNN i listu Njujork tajms da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su "pojedinci iz njihovih organizacija unapred znali za užasan napad".

Svi prozvani mediji su demantovali ministrove tvrdnje.

Takve "nepotkrepljene optužbe" ugrožavaju novinare koji sarađuju sa ovim medijima pod slobodnim ugovorima, dodao je Njujork tajms.

Pogledajte video: Kako je tekao napad Hamasa

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.