Izložba Kusturice o Jasenovcu danas u Njujorku! VIDEO

Izvor: Svet plus, 27.Jan.2017, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Kusturice o Jasenovcu danas u Njujorku! VIDEO

Internacionalna organizacija 28. Jun se pridružuje Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, Istraživackom centru Jasenovac, Inistitutu Šem Olamu (Izrael) i Andric institutu povodom prezentovanja izložbe i konferencije o koncentracionom logoru Jasenovc pod nazivom „Skriveni holokaust“.

Najveći dogadaj takve vrste na americkom tlu, obeležice 75 godina od stvaranja logora Jasenovac i utemeljiti pravo potomaka žrtava i globalne zajendnice na njihovo secanje. 28. Jun >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << je zadužen za marketing i brendiranje projekta kao i za dizajniranje zvanicnog internet sajta izložbe: www.hiddenholocaust.info. Zvanično otvaranje će se održati ovog petka u 14:30, 27. januara, 2017. ulica Harrison, broj 51, 3. sprat, Hoboken, Njujork. Glavni govornik ce biti dvostruki osvajac Zlatne palme Filmskog festivala u Kanu i osnivac Andrić instituta Emir Kusturica. Izložba ce predstaviti skulpture Katarine Tripkovic i akademskog skulptora Ljubiše Mancica motivisane žrtvama logora Jasenovac. Ambasador dr Ljiljana Nikšic, šef odseka za migrantsku politiku i dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i inicijator projekta je izjavila da je „cilj projekta da se mobiliše globalna publika i doprinese ocuvanju univerzalnih vrednosti kao što su mir, sloboda i zaštita ljudskih prava“.

Oni koji nisu u mogucnosti da prisustvuju dogadaju, mogu ga pratiti uživo na prenosu stranice 28. Jun na Fejsbuku.

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

Ispovest preživele logorašice: Jela sam mrvice iz džepa

Izvor: N1 televizija, 27.Jan.2017

Na međunarodni dan holokausta u Ujedinjenim nacijama se otvara izložba "Jasenovac - pravo na nezaborav" povodom 75. godišnjice od osnivanja tog logora. Cilj izložbe je da sačuva sećanje na srpske žrtve u NDH, kažu priređivači, ali i da značaj Jasenovca za istoriju holokausta približi međunarodnim...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.