Ima žrtava, letovi otkazani, škole ne rade; Poručeno: Ne krećite nigde VIDEO

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 10:51

Ima žrtava, letovi otkazani, škole ne rade; Poručeno: Ne krećite nigde VIDEO

Severoistočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država pogodila je jedna od najgorih snežnih oluja u poslednje dve godine.

Oluja je izazvala pometnje u saobraćaju, a jedna osoba je poginula.

U Pensilvaniji je poginuo 20-godišnji mladić na motornim sankama kada je naleteo da oborenu žicu, saopštila je policija u Njuberiju.

Zbog snežne oluje, otkazano je oko 1.500 letova, uglavnom u Njujorku i Bostonu, dok je još 2.700 odloženo, prenosi BBC. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prekinuta je nastava uživo za hiljade učenika u Njujorku, Pensilvaniji i Masačusetsu i sada se časovi održavaju online.

U nekim oblastima su zabranjena komercijalna vozila na putevima, dok su zvaničnici apelovali na stanovnike da izbegavaju putovanja ako je moguće.

Mećava je u utorak ujutru po lokalnom vremenu dovela do nestanka struje koji je pogodio 150.000 stanovnika Pensilvanije, od kojih je 50.000 sinoć i dalje bilo bez struje.

Zbog snežne oluje pod uzbunom je 46 miliona građana, a kako prenosi NBC njuz zbog jakih pljuskova i snažnih vetrova moglo bi da dođe do bujica na ulicama.

Dodaje se i da je u Central parku i Njujorku pala najveća količina snega u poslednje dve godine a nadležne službe upozoravaju građane da bi velike količine vode mogle da se zbog niskih temperatura u toku noći pretvore u klizališta.

U Konektikatu su vremenske neprilike uzrokovale više od 160 nesreća u kojima je povređeno osam osoba, a policija i nadležne službe primile su 764 poziva za pomoć.

Policija Nju Džersija registrovala je preko 440 saobraćajnih nesreća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.