IZ PSIHIJATRIJSKE USTANOVE DO NJUJORKA! Begunac bez karte ušao u avion, napravio PREVARU veka, a ako ga slučajno negde vidite BEŽITE

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 14:27

IZ PSIHIJATRIJSKE USTANOVE DO NJUJORKA! Begunac bez karte ušao u avion, napravio PREVARU veka, a ako ga slučajno negde vidite BEŽITE

Hit priča iz aviona

Britanac Kreg Sturt (46) uspeo je da se ukrca u avion na londonskom Hitrou, bez karte i pasoša, i nesmetano stigne do Njujorka!

To je učinio tako što se “priljubio” uz drugog putnika (na zapadu koriste izraz tailgating), prošao sigurnosne i kontrolne tačke, sve do Terminala 5.

Pre sletanja u Njujork, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sturt je uživao u besplatnoj hrani i piću u letelici British Airwaysa, prenosi Daily Mail.

Čim je kročio na američko tlo zadržali su ga naoružani pripadnici obezbeđenja, a nakon osnovne provere čarter-letom je vraćen u Veliku Britaniju.

U večernjim časovima na međunarodnom aerodormu Hitrou sačekali su ga pripadnici Metropolitanske policije, nakon čega je odveden u bolnicu u Redingu.

A man managed to fly from Heathrow to New York without a passport or plane ticket by ‘tailgating’ other passengers, in a ‘humiliating fiasco’ for UK security https://t.co/DQlo7jow5T

— Metro (@MetroUK) February 11, 2024

Međutim, Sturt je uspeo da pobegne iz zdravstvene ustanove i od tada se za njim traga. To se dogodilo krajem januara, kada je izdata i zvanična poternica.

- Kada je poslednji put viđen nosio je sivu jaknu, crnu trenerku i bele patike. Ako ga vidite, nemojte mu prilaziti. Pozovite 999 - saopštila je policija.

Njega terete za više krivičnih dela, uključujući prevaru i ukrcavanje u avion bez dozvole. Nesvakidašnji slučaj otvorio je pitanje bezbednosnih mera u Britaniji.

- Zapanjujuće je da se ovo može dogoditi. Nema smisla razmišljati šta bi se desilo da se terorista neotkriveno ukrcao na let - citirali su britanski mediji neimenovane bezbednosne izvore.

Portparolka aerodroma Hitrou je izjavila: "Svi putnici podležu bezbednosnoj kontroli, uključujući pojedince uključene u ovaj slučaj. Podržavamo vlasti u njihovoj istrazi”.

I policija se naknadno oglasila: ”Nastavljamo da radimo sa našim partnerima na reviziji i unapređenju već jakih bezbednosnih mera koje su na snazi”.

Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.