I Vuk Jeremić isključen iz DS-a

Izvor: B92, 14.Feb.2013, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Vuk Jeremić isključen iz DS-a

Beograd -- Izvršni odbor DS na današnjoj sednici isključio je Vuka Jeremića iz stranke zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora DS i kršenja Statuta stranke.

U Demokratskoj stranci su razmena mišljenja i argumenta uvek dobrodošli, a nakon što organi stranke donesu odluku, ona je obavezujuća za sve članove stranke, bez izuzetka, navodi se u saopštenju demokrata.

Članovi Izvršnog odbora su dva sata zasedali u centrali stranke, a po završetku sednice niko od članova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije želeo da odgovori na bilo kakvo pitanje novinara.

Predsednik Izvršnog odbora Dušan Elezović samo je kratko rekao da je odluka objavljena u saopštenju i da je dogovor da niko od članova Izvršnog odbora ne daje izjave.

Jeremić se nije izjašnjavao da li će vratiti poslanički mandat, na šta ga je obavezivala odluka Glavnog odbora DS, prema kojoj to treba da učine svi ministri iz prethodne Vlade Srbije. Jeremić je uporno ponavljao da će mandat zadržati jer namerava da se po povratku iz Njujorka, gde je na funkciji predsednika Generalne skupštine UN, aktivno uključi u skupštinski život.

Predsednik DS Dragan Đilas je krajem novembra, kada je preuzeo čelno mesto demokrata, pozvao sve poslanike koji su u prethodnoj vladi bili ministri da vrate poslaničke mandate.

Bivši ministar poljoprivrede Dušan Petrović nedavno je isključen iz stranke pošto je odbio da vrati mandat, dok je Jeremiću dato više vremena da odluči, budući da trenutno nije u zemlji.

Dok se vrh DS-a pripremao za sednicu Izvršnog odbora, Vuk Jeremić u Njujorku predsedavao je na godišnjem međureligijskom dijalogu koji se održava u Generalnoj skupštini UN, o čemu piše i na tviteru.

Statutarna komisija DS odbila je danas žalbu Dušana Petrovića i potvrdila prvostepenu odluku Izvršnog odbora DS o njegovom isključenju, čime on i definitivno više nije član ove stranke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan odluke za Jeremića u DS-u

Izvor: TimockeVesti.net, 14.Feb.2013

Izvršni odbor DS na sednici u 17 časova u sedištu stranke u Krunskoj ulici u Beogradu odlučiće o tome da li će Vuka Jeremića isključiti….Izvršni odbor DS na sednici u 17 časova u sedištu stranke u Krunskoj ulici u Beogradu odlučiće o tome da li će Vuka Jeremića isključiti iz stranke. Vuk...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.