I HP se deli na dve kompanije

Izvor: B92, 06.Okt.2014, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I HP se deli na dve kompanije

Hjulit-Pakard planira da se podeli na dve kompanije, od kojih bi se jedna bavila proizvodnjom računara i štampača, a druga korporoativnim serverima i uslugama.

Obe kompanije, koje će nastati iz sadašnjeg HP, biće javne i imaće prihode više od 50 milijardi godišnje.

U poslednje vreme američka kompanija se suočila sa padom prodaje, a veći potencijal rasta vidi u proizvodnji korporativnih servera i pružanju usluga. HP očekuje da sužavanjem fokusa poboljša efikasnost svakog od preduzeća.

Sličan potez najavio je nedavno i holandski Filips.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Hjuit pakard“ se dijeli na dvije kompanije

Izvor: Capital.ba, 06.Okt.2014

LONDON, Tehnološki gigant „Hjuit-Pakard“ /HP/ planira da se podijeli na dvije kompanije – firmu koja će se baviti kompjuterima i štampačima, te na kompaniju za korporativne hardverske i servisne poslove. HP se nalazi u procesu restrukturisanja, a američka kompanija već je uručila nekoliko...

Nastavak na Capital.ba...

HP se deli na dve nezavisne kompanije

Izvor: Telegraf.rs, 06.Okt.2014

Čuvena kompanije Hewlett-Packard očekuje da sužavanjem fokusa poboljša efikasnost svakog od preduzeća..Američka kompanija Hewlett-Packard planira da se podeli na dve kompanije, od kojih bi se jedna bavila proizvodnjom personalnih računara i štampača, a druga korporoativnim serverima i uslugama,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.