Huffington Post izbrisao uredničku napomenu o Trumpu kao rasistu i ksenofobu

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Nov.2016, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huffington Post izbrisao uredničku napomenu o Trumpu kao rasistu i ksenofobu

NEW YORK - Huffington Post je uklonio uredničku napomenu kojom se Donalda Trumpa opisivalo kao rasista i ksenofoba, piše POLITICO.

Huffington Post je mjesecima na kraj svakog članka o Trumpu postavljao sljedeću napomenu o Trumpu:

"Urednička napomena: Donald Trump redovito potiče na političko nasilje. On je serijski lažljivac, ksenofob, rasist, mrzitelj žena te poklonik teorija zavjera koji je u više navrata kazao kako namjerava zabraniti svim muslimanima >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ulazak u SAD".

Uklanjanje napomene objasnio je šef Huffington Postovog ureda u Washingtonu, navodeći kako žele krenuti od nule s Trumpom.

"On je sada predsjednik i želimo krenuti od nule i biti fer. Ukoliko bude vladao na rasistički i mizogini način, zadržavamo pravo da ponovno uvedemo napomenu. To radimo iz poštovanja prema instituciji predsjednika", stoji u objašnjenju.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.