Huawei poziva Amerikance: Pokažite dolaze da smo špijunirali korisnike

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Feb.2020, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei poziva Amerikance: Pokažite dolaze da smo špijunirali korisnike

NEW YORK - Ovih dana su američke vlasti hrabro izjavile kako se preko Huaweijeve opreme može pristupiti osjetljivim i osobnim podacima korisnika. No, do danas nije predočen niti jedan dokaz koji to može potvrditi.

Američki dužnosnici su ponovo optužili Huawei kako preko svoje opreme može tajno pristupati korisničkim i drugim osjetljivim podacima. Spomenuli su kako uređaji imaju tajni ulaz (backdoor) preko >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kojeg se može špijunirati, a otišli su i korak dalje – optužili su Huawei za krađu, zavjeru i ucjenu tvrdeći kako imaju i dokaze za to.

No, ima tu jedan sitan problem koji se zove – dokazi. Od svibnja prošle godine do danas nije predstavljen niti jedan dokaz koji bi to sve i potvrdio. Da stvar bude bolje, Huaweijev šef za cyber sigurnost John Suffolk ih je otvoreno pozvao da pokažu javnosti sve dokaze koje su prikupili.

Naime, kako tvrdi Suffolk, nakon što su uređaji prodani i postavljeni kod telekom operatora, oni više nemaju pristup opremi tako da ne mogu imati informacije o protoku podataka. Znakovito je poručio da bi, kad bi krali podatke o konkurenciji, to trebalo biti nešto vrijedno i napredno barem kao Huaweijeva tehnologija, no to nije tako.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.