Hoknijevo platno prodato za 90,3 miliona dolara

Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2018, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoknijevo platno prodato za 90,3 miliona dolara

Platno britanskog slikara Dejvida Hoknija prodato je na aukciji u Njujorku za 90,3 miliona dolara, što predstavlja rekord za jednog živog umetnika.

Portret umetnika "Bazen s dva lika" tom je cenom nadaleko nadmašio Džefa Kunsa, čija je skulptura "Balloon Dog" prodata 2013. godine za 58,4 miliona dolara.

Iza njega je Gerhard Rihter, najskuplji evropski umetnik, čiji je "Abstraktes Bild" prodat 2015. za 46 miliona dolara.

Aukcija Christie's počela >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je sa 18 miliona dolara za tu sliku, ali je granica od 50 miliona pređena za samo 30 sekundi.

Umetnik neće dobiti ništa od te svote, jer je delo prodao 1972. godine za 20.000 dolara.

Prodajom Hoknijeve slike završavaju se velike jesenje aukcije u Njujorku.

Christie's je s ovom brojkom ukupno premašio milijardu dolara u jednoj nedelji na aukcijama.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Slika proslavljenog Britanca prodata za rekordnih 90,3 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2018

Slika proslavljenog britanskog umetnika Davida Hockneyja prodata je na aukciji u New Yorku za više od 90 miliona dolara, što je rekordna cena za neko delo živog slikara...Slika muškarca u odelu, koji stoji iznad bazena u kojem roni drugi muškarac, procenjena je na 80 miliona dolara...Nakon što...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.