Hitna sednica Saveta bezbednosti UN: Nijedno mesto u Gazi nije bezbedno

Izvor: B92, 30.Okt.2023, 22:21

Hitna sednica Saveta bezbednosti UN: "Nijedno mesto u Gazi nije bezbedno"

U Njujorku je počela hitna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o humanitarnoj krizi u Pojasu Gaze.

Sednica je sazvana na zahtev Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kine.

Prvo se obratio šef Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) Filip Lazarini koji je rekao da da je nivo razaranja širom Gaze bez presedana, kao i da je "ljudska tragedija koja se odvija pod našim nadzorom nepodnošljiva".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Uprkos tome što su izraelske vlasti rekle polovini stanovništva Gaze da se evakuiše na jug, značajan broj stanovnika Gaze je ubijen dok su tražili utočište, dodao je Lazarini.

"Rekao sam mnogo puta i ponoviću: nijedno mesto nije bezbedno u Gazi", poručio je šef UNRWA, dodavši da je "prisilno raseljavanje" ostavilo više od 670.000 ljudi u prenatrpanim školama i podrumima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitna sjednica SB UN: "Nijedno mjesto u Gazi nije bezbjedno"

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Okt.2023

NJUJORK - U Njujorku je danas počela hitna sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o humanitarnoj krizi u Pojasu Gaze, koja je sazvana na zahtev Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.