Gutereš je poručio: Zaustavite, odmah

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 12:47

Gutereš je poručio: Zaustavite, odmah

Njujork -- Generalni sekretar UN Antonio Gutereš smatra da su pogibije civila u Pojasu Gaze neprihvatljive i poziva da se to odmah zaustavi.

"Izrael mora da poštuje svoje obaveze u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom, što uključuje srazmernu upotrebu sile i preduzimanje svih izvodljivih mera predostrožnosti da se poštede civili i civilni objekti", rekao je zamenik portparola UN Farhan Hak, prenosi Rojters.

Prethodno je objavljeno da je Egipat započeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posredovanje u mirovnim pregovorima između Izraelaca i Palestinaca kako bi se obustavili sukobi u Gazi koji traju poslednja dva dana.

Od početka godine, izraelske bezbednosne snage ubile su više od 100 Palestinaca, od kojih su većina bili borci ekstremističkih grupa, a među njima je bilo i civila.

U sukobima je, takođe, ubijeno najmanje 18 Izraelaca i stranih državljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.