Googleovi bugovi pružaju priliku za finu zaradu

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Jan.2020, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Googleovi bugovi pružaju priliku za finu zaradu

NEW YORK - Google je prošle godine platio više od 6 milijuna dolara hakerima koji su pronalazili sigurnosne propuste.

Google je 2019. godine isplatio vrlo lijepe svote ljudima koji su otkrivali bugove u njegovom kodu, pa je tako 461 majstor pokupio nagrade u ukupnoj visini od 6,5 milijuna dolara unutar Googleovih Vulnerability Reward Programa, dok je najveća pojedinačna isplata iznosila 201.000 dolara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<
Google kaže da je prošle godine platio otkrivanje bugova duplo više u odnosu na 2018. , a najviše love je potrošio za Google program (2,1 milijun), Android (1,9 milijuna), Google Chrome (1 milijun) i Google Play (800.000).

Iznos nagrada za bugove koji će biti otkriveni u 2020. godini ponovno će se povećati, a najprimaljivija je nagrada za otkriće buga koji omogućuje daljinsko izvršavanje koda s utjecajem na sigurnosni čip Titan M u Pixel telefonima, jer iznosi ni manje ni više nego puni milijun dolara. Drugim riječima ako prvi otkrijete bug za Titan M, možete postati milijunaš preko noći.

Sve detalje o Android Security Rewards programu možete pronaći ovdje.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

DOBRA PRILIKA ZA ZARADU Softverski bagovi donose milione

Izvor: Blic, 30.Jan.2020

Gugl je prošle godine platio više od 6 miliona dolara hakerima koji su pronalazili bezbednosne propuste. Kompanija je 2019. godine isplatila vrlo lepe svote ljudima koji su otkrivali bagove u njenom kodu, pa je tako 461 majstor pokupio nagrade u ukupnoj visini od 6,5 miliona dolara u okviru Guglovih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.