Glumcu Andriji Kuzmanoviću nagrada susreta pozorišta u Brčkom

Izvor: B92, 23.Nov.2018, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumcu Andriji Kuzmanoviću nagrada susreta pozorišta u Brčkom

Gran pri 35. Susreta kazališta/pozorišta u Brčkom za najbolju mušku ulogu dobio je Andrija Kuzmanović za ulogu Pripovedača u predstavi „Osama - Kasaba u Njujorku“, Zvezdara teatra.

Ovaj komad, koji je premijerno izveden u aprilu ove godine, rađen je prema knjizi „Osama“, Vladimira Kecmanovića, u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića, koji je i reditelj predstave.

Sjajnu mladu glumačku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekipu, pored Andrije, čine i Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović.

"Mnogo mi je drago što sam pre svega imao veliko poverenje Darka Bajića, koji mi je dao ulogu u ovako zahtevnom i jako životnom komadu Osama - Kasaba u Njujorku. Tu je i fenomenalna knjiga Vladimira Kecmanovića, koji piše tako da možeš da se uhvatiš u koštac sa svakim likom iz njegovih priča. O Zvezdara teatru je suvišno pričati, jer je to decenijama unazad jedna od vodećih kuća u regionu kad je u pitanju magija koja se zove pozorište. Ja sam samo jedan deo divne mlade ekipe koju mi među sobom iz šale zovemo osamljeni, ali kad sam sa njima na sceni, osetim puno toga, sve, osim jedne stvari, a to je da sam sam", rekao je Andrija Kuzmanović.

Radeći na predstavi, reditelj Darko Bajić je istakao da se oseća eksplozija izuzetno talentovanih mladih glumaca sa mnogo energije, prepunih želje, koji znaju da naprave i stvore, ali vrlo precizno, svoje glumačke zadatke:

"Zbog njihove hrabrosti je ova predstava dobila i dobiće jednu posebnu energiju. Ova predstava postaje jedno ostrvo slobode glumačkog i rediteljskog izraza i pokušaj svih nas da naprave predstavu u kojoj će svi govoriti ono što žele. Naš glavni glumac, Pripovedač, pokušava da svojom emocijom ispriča priču svoje prošlosti, na momente smešno, na momente tako da, kako kaže Dušan Kovačević, 'život potkazuje pozorište' i prerasta u tragediju. Ali u ovoj predstavi nećete videti gubitnike, već borce koji se bore za svoj cilj, emociju, slobodan prostor u kom žive. Osećaćete težinu, ali i radost, kao i jednu vrstu spasenja", rekao je Bajić.

"Osama - Kasaba u Njujorku" je na repertoaru Zvezdara teatra u pet termina tokom decembra: 2, 10, 21, 22. i 26. decembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Andriji Kuzmanoviću nagradai za ulogu u predstavi "Osama-Kasaba u Njujorku": Drago mi je da sam imao veliko poverenje Darka Bajića

Izvor: Blic, 23.Nov.2018

Glumac Andrija Kuzmanović, koji je briljirao u seriji "Senke nad Balkanom" osvojio je Gran pri za najbolju mušku ulogu na 35. Susretima pozorišta u Brčkom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.