Gde iz pakla?

Izvor: BKTV News, 22.Mar.2013, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde iz pakla?

Posle celodnevnog razgovora u Briselu i zajedničkog leta Dačića i Tačija za Njujork na današnju sednicu Saveta bezbednosti UN, Aleksandar Vučić je gradjanima Srbije poručio da ih čekaju jedanaest dana pakla?!
Rekao je to čovek kome se i inače najviše veruje i koji je tokom pregovora imao jedini otovrenu liniju sa premijerom, bez obzira na nijanse izmedju onog što su mediji preneli kao autentičnu izjavu prvog potpredsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Vlade i zvaničnog saopštenja, očigledno je da je dijalog ušao u fazu u kojoj Srbija mora da traži i prečice a ne samo da se kreće utabanim i već usmerneim pravcima.
Vučić je čovek koji je za ovih nekoliko meseci nove Vlade stekao i rutinu i iskustva da se suočava i sa najsurovijom istinom i nikada nije bežao od nje. Dakle, ako on kaže da nam u Briselu nisu ponudili nišđta a tražili sve, onda je to tako. I iza toga svakako niko danas nije u prilici da razmišlja o prekidu dijaloga, jer previše je uloženo da bi se odustalo.
Interesantna su regovanja stranaka na poslednji susret Dačića i tačija u Briselu.
DSS /Samardžić/:“  Očigledno je da o zakonodavstvu više niko ne razgovara. Naša vlada ide ispod platforme i ne zna na osnovu čega je toliko spustila lestvicu pregovora do samog dna”.
POKRET SOCIJALISTA /Vulin/ : “Tražili smo samo ono što bi bilo moguće za svaki drugi narod na planeti zemlji, da samostalno odlučuju o svojoj sudbini, da biraju svoju policiju, da upravljaju svojim pravosuđem, da imaju svoja izvršna ovlašćenja kada je u pitanju direktno finansiranje od strane Srbije, imaju potpunu kontrolu nad prostornim planiranjem jer ne želimo da se etnička struktira menja i bilo šta drugo dešava”.
URS /Marko Selaković/:” Pregovori sa Prištinom su vođeni u sedam rundi i počeli su malo da podsećaju i na bokserski meč u poslednje vreme, ali ono što sam siguran je da ishod tog boks meča neće biti da Srbija bude nokautirana nego da se nadje rešenje”.
SPO /Vuka Drašković/:Vučić je “jedina preostala politička figura i autoritet koji mora na svoja leđa da preuzme ovaj rizik” i ne sme da “dozvoli izvesni crni scenario i po Srbiju i Srbe na Kosovu ako dođe do kraha pregovora”.
Najveća opoziciona stranka se u tom trenutku još nije oglasila, ali je novi lider
DS Dragan Djilas i pre Brislea rekao da podržava Vladu u ovom pregovrima, mislećio, svakako, na rezoluciju koja je usvojena u Skupštini.
VLADA SRBIJE /Aleksanadar Vučić/: “Vi, svi članovi Vlade, znate da jesmo i koliko jesmo, posvećeni dobijanju datuma i EU integracijama… jedino što mogu da vam kažem je da, na žalost, niko osim nas nije pokazao spremnost da napravi bilo kakav ustupak ili kompromis, što nama nije pružilo apsolutno nikakvu šansu da ponuđeno i prihvatimo. I bio krajnje jasana: “Srbiji u Briselu nisu dali ni jedan odsto šanse da prihvati papir koji je ponuđen, jer niko osim srpske strane nije pokazao spremnost za bilo kakav ustupak…Ne možemo pred naš narod da izađemo praznih ruku”
U Srbiji nema “politički nepismenih”. Niti ima potrebe da se “čita medju redovima”. Ali, ima potrebe da se ozbiljno razmisli da ovo nije ni uspeh , ni neuspeh Vlade, već svih ljudi koji su danas u Skupštini i poslednja stvar koja bi i u podsvesti bilo kom lideru neke stranke smelo da bude to je – zaboraviti nna suštinske nacionalen interese I na praksu koju nam Eštonova demonstrira, jer ona ne izlazi u javnost sa bilo čime o čemu se dogovarajku, slažu ili ne slažu, ona obavlja svoj dobijeni zadatak – sprovesti interes i volju Vašingtona i Brisela.
Da li smo naučili tu lekciju?
Mirko Stamenković
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.