Frenk, čiji si ti?

Izvor: Press, 08.Jan.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frenk, čiji si ti?

U Mančester Siti je Lampard zvanično stigao na pozajmicu iz Njujorka.. Ali dva kluba nisu potpisala nikakav sporazum?
Propisi, zvanično je obrazloženje Premijer lige, nisu prekršeni, ali veo misterije i dalje nadvija status Frenka Lamparda, koji je u Mančester Siti isprva stigao na petomesečnu pozajmicu, ali je potom odlučio - ili je to neko učinio umesto njega - da ostane u Engleskoj do kraja sezone. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Javnost je zbunjena, posebno navijači Njujork Sitija, koji su letos bili u euforiji zbog dolaska Čelsijeve ikone u MLS ligu.

Američki klub tada je objavio: "Njujork je potpisao dvogodišnji ugovor sa Frenkom Lampardom".

Ispostavlja se međutim da se Njujorčani baš i ne pitaju mnogo o Lampardovoj sudbini. Sami klubovi istina nisu želeli da odgovore na konkretna pitanja uglednog Gardijana o igračevom statusu, ali je Premijer liga objavila da Građani nisu prekršili nikakve propise. Uostalom, između Sitija i Njujorka ne postoji nikakav ugovor?!
"Frenk Lampard je registrovan za Mančester Siti do kraja sezone 2014/2015. Od Mančester Sitija smo tražili i dobili uveravanja da između tog kluba ili njegovih vlasnika i Njujork Sitija ne postoji nikakav sporazum u vezi sa fudbalerom", saopštilo je rukovodstvo Premijer lige.

Otkud onda Lampard na Etihadu? Po svemu sudeći zato što 36-godišnji fudbaler uopšte nije potpisao za Njujork, već za Siti Futbol Grupu (CFG), kompaniju koja je vlasnik Sitija, te klubova u Njujorku i Melburnu.

U Premijer ligi zabranjeno je vlasništvo "treće strane”, ali u ovom slučaju to i nije slučaj, jer bogati arapski vlasnici Sitija i jesu vlasnici Lampardovog ugovora.

Samo što je i dalje nejasno gde će Lampard početi sledeću sezonu?

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.