Forbs: Dženifer Lopez najmoćnija selebriti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2012, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbs: Dženifer Lopez najmoćnija "selebriti"

NJUJORK -

Dženifer Lopez proglašena je za najmoćniju poznatu ličnost na svetu na Forbsovoj godišnjoj "Celebrity Power 100" listi.

Ona je zamenila na vrhu kontroverznu pop divu Lejdi Gagu, a iza sebe je ostavila dugogodišnju najmoćniju poznatu ličnost, američku voditeljku Opru Vinfri.

Kako prenosi Rojters, 42. godišnja pevačica i glumica, koja je uspela da se iz skromne njujorške sredine vine u sam vrh šoubiznisa, prošle godine je bila na 51. mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << liste koju Forbs sastavlja na osnovu nekoliko faktora kao što su lično bogatstvo, uticaj u medijima, pogotovu društvenim mrežama i ugovori sa sponzorima.

U saopštenju magazina Forbs se ističe da je Lopez u protekloj godini zaradila 52 miliona dolara zahvaljujući ulozi sudije u popularnoj emisiji "American Idol", sopstvenoj modnoj liniji i najavljenoj svetskoj turneji.

Opra Vinfri, koja se bori da održi TV mrežu OWN koju je osnovala po završetku svog čuvenog "Opra Vinfri šoua", zadržala je svoju prošlogodišnju poziciju na listi, sa zaradom od 165 miliona dolara.

Kao i prošle godine, na trećem mestu je 18. godišnji kanadski pevač Džastin Biber, sa zaradom od 55 miliona dolara. Forbs navodi da je mladi zabavljač u međuvremenu postao ozbiljan investitor koji poseduje značajnu imovinu.

Pop zvezda Rijana beleži svoje prvo pojavljivanje na Forbsovoj listi sa zaradom od 53 miliona dolara koju pre svega duguje hitovima poput "We Found Love" i "Talk That Talk", ali i ugovorima sa poznatim brendovima kao što je Nivea.

Prošlogodišnja najmoćnija "selebriti", Lejdi Gaga, pala je za četiri mesta, dok se Britni Spirs nakon jednogodišnje pauze vratila na listu, zauzevši šesto mesto.

Na sedmom mestu je još jedan novajlija - Kim Kardašijan sa zarađenih 18 miliona dolara, što je najniži iznos u top 10, ali se visoka pozicija rijaliti kraljice obrazlaže ogromnom pažnjom medija koju je privukla svojim raskošnim venčanjem i još više brzopoteznim razvodom.

Među prvih deset su još pevačica Kejti Peri (8), glumac Tom Kruz (9) i reditelj Stiven Spilberg (10), a među onima koji su prvi put na Forbsovoj listi je Ešton Kučer koji je debitovao na 51. poziciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.