Festival Egzit objavio kratki film o pandemiji iz ugla mladih (VIDEO)

Izvor: Beta, 23.Jun.2021, 14:08

Festival Egzit objavio kratki film o pandemiji iz ugla mladih (VIDEO)

Festival Egzit predstavio je danas kratki film "EXIT the Pandemic: Dance To Freedom" o pandemiji iz ugla mladih, koji pokazuje ključan segment života, na koji su proteklih 15 meseci veoma uticali."Zatvorenost i otudjenost ostavili su dubok trag na mentalno zdravlje mladih, što je, uz podatak o povećanju depresije tokom pandemije za šokantnih 700 odsto, motivisalo stvaranje kratkog filma. Upravo ta borba biće ogroman problem s kojim društvo treba da se suoči u godinama koje dolaze", navodi se u saopštenju Egzita.Film je režirao Ivan Djurović, koji živi i radi u Njujorku, nakon što je završio master na Univerzitetu Kolumbija."Izgubili smo zagrljaje, priliku da upoznamo novo, i previše stvari koje smo podrazumevali i uzimali za gotovo. Bilo je trenutaka kada smo mislili da će tako ostati zauvek, iako nikada nismo gubili nadu. Skorije ne pamtimo teži period, ali sada biramo da slavimo život", dodao je Egzit.Naglašeno je da je Egzit priča koja traje dvadeset godina i da se neretko pominje kao "jedina svetla tačka za mlade tokom najcrnjih godina"."Uz nju su stasavale generacije, a sada je spremna za novi početak i bezbrojne zaplete. Za jutra na Areni, vriske u tunelu, držanje za ruke preko mosta, hvatanje pogleda pevača iz prvog reda, poljupce ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Exit objavilo kratak film o mladima i pandemiji

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jun.2021

NOVI SAD - Festival Exit objavio je danas na YouTube kratki film reditelja Ivana Ðurovića "EXIT the Pandemic: Dance To Freedom", koji se bavi pandemijom iz vizure mladih.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.