FMC Technologies i Technip postigili dogovor o spajanju

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Maj.2016, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMC Technologies i Technip postigili dogovor o spajanju

NEW YORK - Američki FMC Technologies Inc. i francuski rival za naftne usluge Technip SA postigli su sporazum o spajanju, čime će nastati novi značajan igrač u energetskoj industriji koja se suočava sa gotovo dvogodišnjim padom cijena nafte.

Dogovor će rezultirati novom kompanijom pod nazivom TechnipFMC sa tržišnom vrijednosti od oko 13 milijardi dolara. Kombinirana kompanija je imala 20 milijardi dolara prihoda >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prošle godine, više nego Baker Hughes Inc, te će biti potencijalni rival velikim svjetskim uslužnim naftnim kompanijama, Halliburton Co. i Schlumberger Ltd.

Očekuje se da će spajanje biti završeno početkom naredne godine, a nova kompanija će imati sjedište u Londonu sa operativnim sjedištima u Houstonu i Parizu.

Dogovor dolazi nakon vala prekograničnih spajanja uključujući i američke akvizicije europskih kompanija radi izmještanja plaćanja poreza izvan Sjedinjenih Američkih Država, kako bi se koristili benefiti nižih davanja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.