Er Srbija sumirala 2016: Zabeleženo više od 2,6 miliona putnika i 33 hiljade letova

Izvor: TangoSix.rs, 23.Feb.2017, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija sumirala 2016: Zabeleženo više od 2,6 miliona putnika i 33 hiljade letova

Kompanija Er Srbija (Air Serbia) sumirala je svoje poslovanje u 2016. godini. „Ključni razultati su rast broja putnika za 3%, rast kargo prevoza za 31% i ASK-a za 11%, ostvarena popunjenost kabine od 72,4 %, pet novih ruta uključujući Beograd-Njujork, uvođenje A330 u flotu“, saopštio je srpski nacionalni avio-prevoznik.
– Er Srbija je zabeležila treću godinu rasta poslovanja u 2016. što je pokrenuto uvođenjem novih >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << ruta, uključujući Njujork, kao i uvođenjem u flotu nove širokotrupne letelice. Avio-kompanija je prevezla 2,62 miliona putnika tokom godine, za 3% više u odnosu na 2015. dajući tako doprinos rastu trgovine i turizma u Srbiji. Tokom 2016. Er Srbija je realizovala 33.171 redovnih i čarter letova, uključujući 1.213 letova tokom letnjih meseci u okviru Avioleta, njenog čarter brenda. – navode u Er Srbiji.

Dodaju i da je kargo organizaciona celina Er Srbije zabeležila rast u ovom periodu, sa 4.913 tona tereta i pošte prevezenih u 2016, što predstavlja godišnje povećanje od 31 %.
– Kapacitet mreže, koji se meri proizvodom raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometres – ASK), porastao je 11 % u poređenju sa prethodnom godinom – sa 3,65 milijardi na 4,06 milijarde. Prosečna iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika, što je merilo iskorišćenosti sedišta, u Er Srbiji je porasla na 72,4 % u 2016. u poređenju sa 70,7% iz prethodne godine. – navodi se u saopštenju.
„On-time Performance – OTP“ iz sedišta Er Srbije na Aerodromu Nikola Tesla postignuto je u 87,3% slučajeva (porast u odnosu na 86 % u prethodnoj godini), dok je ukupni OTP za celu mrežu Er Srbije bio 84 % (rast sa 83,6 %).
– Pokretanje linije za Njujork, našeg najvećeg operativnog projekta do sad, pokazalo je prednosti našeg članstva u „Etihad Airways Partners“ grupaciji, po pitanju razvoja flote i obuke. U 2017. ćemo nastaviti da se fokusiramo na dugoročni održivi rast Er Srbije kako bismo osigurali ispunjavanje komercijalnih ciljeva koje su postavila naša dva strateška partnera, Vlada Republike Srbije i Etihad ervejz. – izjavio je generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić.
Rast kapaciteta mreže kompanije Er Srbija ostvaren je pokretanjem novih linija za Njujork, Sankt Peterburg, Kijev, Hamburg i Ohrid, što je proširilo mrežu avio-kompanije na 44 destinacije, navode u kompaniji:
– U isto vreme, flota Er Srbije porasla je na 21 letelicu kada je avio-kompanija dobila svoj prvi širokotrupni avion, A330 sa 254 sedišta, koji se koristi na transatlantskim letovima ka međunarodnom aerodromu Džon F. Kenedi u Njujorku. –
U kompaniji podsećaju i na kod-šer dogovore koji su potpisani čime je ukupan broj ovih partnerstava dosegao broj od 19 avio-kompanija i proširenost povezanosti na 127 gradova.
– Postojeći kod-šer dogovori sa Etihad ervejzom i Er Berlinom su takođe značajno ojačani u 2016. godini. Er Srbija je nastavila da uvodi inovacije u uslugama u 2016. lansiranjem „Elevate Play“, besplatne usluge za striming TV serija, filmova i muzike preko bežične konekcije tokom leta, kao i uslugu „Sky Au Pair“, dadilja na letu, u okviru koje specijalno kabinsko osoblje pomaže porodicama koje putuju sa decom na letovima između Beograda i Njujorka. – saopštila je Er Srbija.
The post Er Srbija sumirala 2016: Zabeleženo više od 2,6 miliona putnika i 33 hiljade letova appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Er Srbija u 2016. godini prevezla 3% više putnika

Izvor: Kamatica.com, 24.Feb.2017, 12:30

Er Srbija je zabeležila treću godinu rasta poslovanja u 2016. što je pokrenuto uvođenjem novih ruta, uključujući Njujork, kao i uvođenjem u flotu nove širokotrupne letelice, saopštila je ova avio-kompanija..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.