Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2012, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enciklopedija Britanika od sada samo u onlajn izdanju

NJUJORK -

Najstarija enciklopedija na engleskom jeziku, Enciklopedija Britanka, prestaje sa štampanjem i prelazi isključivo na onlajn izdanje.

Enciklopedija Britanika, prvi put objavljena u Edinburgu, u Škotskoj, 1768. godine, do sada je redovno objavljivana u štampanom izdanju svake dve godine, međutim sada prelazi na digitalnu verziju koja će biti dostupna isključivo na internetu.

Ovo izdanje u 32 toma prodavano je za 1.400 dolara, a onlajn pretplata košta oko 70 dolara godišnje.

Kompanija je saopštila da će nastaviti sa prodajem štampanih izdanja sve dok ne bude iscrpljena zaliha od 4.000 enciklopedija, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogu li koegzistirati Britannica i Wikipedia

Izvor: B92, 14.Mar.2012

Nakon 244 godina postojanja štampanog izdanja, enciklopedija Britannica više neće postojati na papiru...Od sada će postojati samo digitalno izdanje, a Džordž Koz, predsednik Enciklopedije Britannica, kaže da će verovatno svi ovo nazvati krajem jedne ere, ali da on nije tužan i nostalgičan...Na...

Nastavak na B92...

Enciklopedija Britanika samo u onlajn izdanju

Izvor: Radio 021, 14.Mar.2012

Najstarija enciklopedija na engleskom jeziku, Enciklopedija Britanika, prestaje sa štampanjem i prelazi isključivo na onlajn izdanje.

Nastavak na Radio 021...

Enciklopedija Britanika napušta papirno izdanje

Izvor: Mikro - PC World, 14.Mar.2012

Najstarija enciklopedija na engleskom jeziku, koja još uvek postoji u papirnom izdanju, posle 244 godine prelazi potpuno u digitalni oblik, što je samo još jedan dokaz rastuće dominacije digitalnog izdavaštva. Izdavač Enciklopedije Britanike (Encyclopaedia Britannica), koja je neprekidno štampana...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.