Elton Džon: Papa je moj heroj

Izvor: Beta, 29.Okt.2014, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elton Džon: Papa je moj heroj

NJUJORK, 29. oktobra 2014. (Beta-AP) - Britanski muzičar Elton Džon izjavio je da je papa Franja za njega "heroj" zbog pristupa koji rimokatolički poglavar ima prema homoseksualcima i mogućnosti da ih crkva prihvati.

Elton Džon, koji je sinoć u Njujorku održao donatorsko veče svoje fondacije za prevenciju i lečenje side, poručio je okupljenima da "tog čoveka (papu) treba proglasiti za sveca".

Muzičar >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je takodje rekao da je rimokatolički poglavar "hrabar" i "neustrašiv".

Katolički biskupi ranije ovog meseca nisu prihatili pripremni izveštaj u kojem je zauzet nov, pozitivniji pristup prema homoseksualcima, iskazavši duboku podeljenost po tom pitanju na kraju dvonedeljnog sinoda o porodici u Vatikanu.

Iz revidiranog paragrafa o homoseksualcima u nacrtu izveštaja izbačen je deo o prihvatanju seksualne orijentacije gejeva, kao i da homoseksualne zajednice mogu da pruže "dragocenu podršku" partnerima.

Papa Franja je insistirao da ceo dokument, uključujući i paragrafe koji nisu usvojeni, bude objavljen, zajedno sa rezultatima glasanja.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Elton Džon: Papu treba proglasiti za sveca, on je moj heroj!

Izvor: 24sata, 29.Okt.2014

Britanski muzičar Elton Džon izjavio je da je papa Franja za njega "heroj" zbog pristupa koji rimokatolički poglavar ima prema homoseksualcima i mogućnosti da ih crkva prihvati...Elton Džon, koji je sinoć u Njujorku održao donatorsko veče svoje fondacije za prevenciju i lečenje side, poručio...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.