Džonson i Džonson pristao na nagodbu vrednu 230 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2021, 18:24

Džonson i Džonson pristao na nagodbu vrednu 230 miliona dolara

Generalna tužitelja Njujorka Letiša Džejms rekla je danas da je farmaceutska kuća Džonson i Džonson pristala na nagodbu zbog tvrdnji da je pomogla povećanju opioidne krize i da isplati 230 miliona dolara.

Dogovorom koji je danas objavljen, predviđa se da Džonson i Džonson mora da u nekoliko isplata tokom devet godina isplati celu sumu, preneo je AP.

Farmaceutska kuća je takođe prihvatila da okonča proizvodnju i distribuciju opioida širom Njujorka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ostatka Amerike, dodala je Džejms.

"Kompanija je pomogla da se rasplamsa ova vatra, ali danas su se obavezali da će obustaviti posao sa opioidima, ne samo u Njujorku već širom zemlje", izjavila je Džejms.

Kompanija Džonson i Džonson je u današnjoj izjavi navela da nagodba nije priznanje nepravde ili pogrešnog poslovanja kompanije.

U saopštenju se dodaje da su njene akcije "koje se tiču marketinga i promicije recepata za lekove protiv bolova bile prikladne i odgovorne".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Džonson i Džonson plaća 230 miliona dolara državi Njujork u parnici zbog opijata

Izvor: VOA, 26.Jun.2021

Kompanija Džonson i Džonson (J&J) nabodila se sa državom Njujork i pristala da plati 230 miliona dolara zbog tužbe da je doprinela krizi zavisnosti od opijata, saopštila je državna tužiteljka Letiša Džejms.  Zahvaljujući nagodbi, farmaceutska kompanija neće biti deo suđenja koje počinje...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.