Dodeljene Pulicerove nagrade

Izvor: B92, 10.Apr.2017, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene Pulicerove nagrade

Njujork -- Pulicerovu nagradu za 2016. godinu, za novinarstvo u javnom interesu osvojili su "Nju jork dejli njus" i "Propablika".

Ovu nagradu za istraživačko novinarstvo dobio "Čarlston gazet mejl", saopštio je odbor za dodelu ove prestižne novinarske nagrade.

Novinar "Vošington posta" Dejvid Farentold osvojio je nagradu za izveštavanje o predsedničkoj kampanji Donalda Trampa uz obrazloženje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je "napravio model za transparentno novinarstvo u pokrivanju političkih kampanja", prenosi Rojters.

Osoblje "Njujork tajmsa" osvojilo je nagradu za medjunarodno izveštavanje, za članke o naporima ruskog predsednika Vladimira Putina da proširi moć Rusije i van granica zemlje.

Pulicerova nagrada dodeljena je i u kategorijama za najbolji javni servis, najnoviju vest, fotografiju, strip, ali i za fikciju, dramu, istoriju, biografiju, poeziju...

Pulicerova nagrada dodeljuje se od 1917. godine u SAD, a o pobednicima odlučuju bivši dobitnici i ugledni novinari i akademici.

Ove godine, za nagradu je stiglo više od 2.500 prijava za 21 nagradu, uključujući 14 za američko novinarstvo u više kategorija.

Kako se navodi, do sada su dobitnici bili iz uglednih medija, poput Njujork tajmsa, Vašington posta, Vol strit žurnala i drugih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.