Đulijaniju plaćena najskuplja karta

Izvor: Blic, 25.Apr.2012, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đulijaniju plaćena najskuplja karta

Karta za bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija plaćena je kreditnom karticom, po svemu sudeći, elektronskim putem, saznaje “Blic”. Gost SNS putovao je relaciju Njujork-Beograd preko kalifornijske agencije “Montrouz travel”, a uplata je izvršena preko firme “Washington Speakers Bureau”, koja je specijalizovana za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizovanje gostovanja govornika. Đulijani i Vučić u Beogradu

"Blic” je imao uvid u elektronsku kartu Đulijanija i njegovog saradnika s ukupnim iznosom od 40.266,40 dolara. Zanimljivo je da je podatak o plaćanju sakriven, iako bi trebalo da se vidi. Daljim istraživanjem poduže karte na jednom mestu se, prema podacima, zaključuje da je plaćena kreditnom karticom, međutim, ni tu nema više nijednog podatka. Na karti je ime agencije sa kojom je putovao gost SNS "Montrouz travel”.

„Blic" je juče razgovarao sa službenicom ove agencije. Ona nije želela da otkrije kako je Đulijaniju plaćena karta, ali ipak otkriva da je putovanje plaćeno preko firme "Washington Speakers Bureau”. Pod sloganom "Mi vas povezujemo s najvećim svetskim umovima”, ova firma za klijente ima i Medlin Olbrajt, Tonija Blera, Kristijan Amanpur.

Klikni za uvećanje (+)

Zahvaljujući plaćenoj najskupljoj verziji karte, on je dobio još jedan besplatan let, a prema saznanjima „Blica", Đulijani je let prijavio na svoju karticu „Britiš ervejza" pod brojem BA 10300073. Karte su kupljene 21. marta, mesec dana pre Đulijanijevog gostovanja u organizaciji SNS. Činjenica je da je ova karta za istu prvu klasu mogla da se plati i 50 odsto jeftinije.

Prema nezvaničnim informacijama, samo to što je pristao da dođe u Beograd košta najmanje 100.000 dolara. Đulijani, međutim, naplaćuje i držanje govora, i to u proseku naručioca košta oko 270.000 dolara.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić najavio je da će danas poslati odgovor Agenciji za borbu protiv korupcije o finansiranju dolaska Đulijanija u Beograd.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.