Đulijani skupo naplaćuje usluge

Izvor: B92, 22.Apr.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đulijani skupo naplaćuje usluge

Beograd -- Bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani najplaćeniji je govornik sa 270.000 dolara honorara, pored Bila Klintona, Tonija Blera i Alana Grinspena.

Njegovu "cenu" objavio je jedan od najuticajnijih političkih elektronskih medija u SAD "Hafington post".

Kako prenosi "Blic", londonski "Tajms" piše da Bler, zahvaljujući svojim govorima, zarađuje oko 8.600 dolara za minut, a na ovoj listi rangiran je niže Đulijanija.

Na samom vrhu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najplaćenijih, s honorarima između 150.000 i 450.000 dolara za jedno predavanje je bivši američki predsednik Klinton.

Povodom posete Đulijanija Beogradu, "Blic" navodi da je cilj njegove posete bio da "pohvali lidere Srpske napredne stranke", a da su njegove avionske karte plaćene 40.266 dolara, "što bi mogao da bude samo deseti deo sume potrošene u jednom danu za politički marketing SNS".

Prema pisanju beogradskog lista, Đulijani je, sa asistentom Džonom Huvanom, putovao kompanijom "Britiš ervejz", prvom klasom, od Njujorka preko Londona do Beograda, gde je Đulijani održao jedno predavanje i vozio se brodom sa kandidatom SNS za gradonačelnika Aleksandrom Vučićem.

Predsednik "Transparentnosti Srbija" Vladimir Goati rekao je za "Blic" da "sudeći po svemu što se zna o poslu Đulijanija i njegove agencije za lobiranje, slikanje naprednjaka s njim nije ni malo jeftino".

"Nije sporno to što ih je Đulijani podržao, ali bi bilo dobro da ceo aranžman bude finansijski transparentan. Ne verujem da je plaćeno sa računa SNS, ali ni da može biti otkriven trag novca u ovom slučaju", rekao je za Goati.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.